VEBOUWING | RENOVATIE

Verbouwingstips

12# Kies je indeling

Bij een renovatie of verbouwing worden soms muren gesloopt of toegevoegd. De kamers veranderen van functie en daarom is het belangrijk om goed doordacht de juiste indeling te bepalen. Zet alles op papier om een helder beeld voor jezelf te creëren. Daarnaast kan de tekening gebruikt worden door de aannemer als uitgangspunt voor het te leveren werk.

Je kunt de woning zelf inmeten. De handigste schaal is 1:50 (1cm op je plattegrond is 50cm in het echt), al kan je voor kleinere ruimten zoals het toilet ook 1:20 gebruiken. Houd rekening met deuren en ramen en laat je altijd adviseren door professionals.

Heb je niet veel ruimte? Denk dan goed na wat de prioriteit heeft en werk vandaaruit. Je kunt natuurlijk ook verschillende 3D-programma’s gebruiken, zoals het gratis tekenprogramma Setchup van Google.

11# Ga voor veel licht

Verbouwen? Denk dan goed na over het aantal en de plaatsing van de ramen. Ramen zijn een grote bron van natuurlijk licht. Grote lichtinval doen een ruimte groter lijken en zorgen vaak voor een prettige sfeer, waarbij buiten een onderdeel uitmaakt van binnen. Overweeg eens om enkele muren open te breken en deze te vervangen door grote ramen!

Je kunt ook meer licht in huis creëren zónder ingrijpende verbouwingen. Dit doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van witte of crèmekleurige kozijnen en wanden in lichte kleuren.

10# Dubbel glas

Dubbelglas bevordert het binnenklimaat doordat kou in de winter en warmte in de zomer buiten gehouden worden. Dat betekent kostenbesparing op de gasrekening en eventuele airconditioning! Het glas bestaat uit twee ruiten gevuld met lucht en werkt daardoor ook geluidsisolerend, waardoor je een stuk minder last hebt omgevingsgeluiden zoals verkeer. En wist je dat het ook inbraak-werend werkt? Wat ons betreft is dubbelglas de investering dubbel en dwars waard!

Je kunt pas van de voordelen genieten als het glas goed wordt gemonteerd, dus laat je adviseren en kies voor een professioneel bedrijf met voldoende ervaring.

9# Dakkapel

De zolder is vaak een wat grotere ruimte, maar niet altijd functioneel. Een dakkapel kan van een nutteloze zolderkamer of een opbergruimte een compleet andere kamer maken! Zo krijg je meer loop- en woonruimte en door de extra lichtinval wordt het bovendien echt leefbaar. Een dakkapel zorgt ook nog eens voor een hogere verkoopwaarde van jouw woning, omdat je hiermee het beloopbare aantal vierkante meters vergroot. Win-win! 

We kunnen een dakkapel in dezelfde stijl als die van jouw woning bouwen of volledig naar jouw eigen smaak aanpassen.

8# Back to nature trend

Natuurlijke kleuren en elementen blijven voorlopig ‘in’. Denk aan houten vloeren en balken, natuursteen, leer en planten. Écht natuurlijke materialen. Deze materialen en elementen stralen een bepaalde rust uit, net zoals de natuur zelf dat doet. Omdat hout tijdloos is, is het ook nog eens een duurzame keuze. Kies dan wel voor gecertificeerd hout!

7# Een accentmuur

Een accentmuur in de woning trekt de aandacht, een uitgesproken kleur kan je huis een echte boost geven! Daarom kiezen wij voor muurverf van hoge kwaliteit. Je kunt zelf de Sikkens App met Visualizer-functie gebruiken om te kijken hoe een bepaalde kleur in jouw woning staat.

En heb je ergens een mooie kleur gezien, maar weet je niet welke kleur het exact is? Wij maken handig gebruik van het Sikkens kleurmeetinstrument om snel en makkelijk de juiste kleurcode van een muur of voorwerp te achterhalen. Dit apparaat meet en bepaalt de dichtstbijzijnde kleur in de kleurenwaaier.

6#. Opbergruimte

Het opbergen van spullen hoeft geen doorn in het oog te zijn! Een mooie kast kan juist bepalend zijn voor de stijl van je interieur. Soms is een mooie kast dé eyecatcher in je woon- of slaapkamer. Een op maat gemaakte inbouwkast is juist weer een hele subtiel manier om een opbergruimte te realiseren.

Een kast op maat is ideaal om optimaal gebruik te maken van de ruimte en tegelijkertijd veel bergruimte te creëren. Ze zijn uniek en origineel; of je nou een landelijke, moderne of klassieke inrichting hebt, een maatwerk kast is er helemaal op aan te passen! Bovendien kan je zelf kiezen wat voor kast het wordt; een open kast, schuifwandkast of toch een inloopkast? Je bepaalt het zelf!

5# Werkkamer of thuiswerkplek

Een werkplek? Die moet georganiseerd én inspirerend zijn. Een mooie ruime kast is onmisbaar om al je spullen netjes in op te bergen. En natuurlijk zijn een stevige tafel en comfortabele stoel een must! De juiste verlichting werkt productiviteit in de hand. Creëer de perfecte lichtinval door natuurlijk te doseren met een rolgordijn of andere zonwering. 

Kies in een werkkamer voor neutrale kleuren die niet te veel afleiden: wit, crème of hout. Sfeer breng je in de kamer aan met natuurlijke elementen zoals groene planten, een houten tafel en een mooi tapijt. 

4# Een nieuwe keuken

Een droomkeuken samenstellen? Dat is heel persoonlijk en de mogelijkheden lijken wel oneindig. Stoer koper, goud of messing. Landelijke hout of sterk beton. Tegenwoordig kunnen we dit allemaal mixen en matchen. Geef er een eigen draai aan door zelf de kleuren en elementen te kiezen. 

Helemaal hip en happening is de industriële look. Hout en staal zijn bovendien prachtig te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een massief houten tafelblad met een stalen frame. Zo maak je met accessoires de industriële look compleet!

3# Eigen spa

Heerlijk lang ontspannen in je eigen badkamer? Creëer thuis je eigen spa! Kies voor luxe materialen zoals natuursteen, riet, bamboe, hout en combineer dat met mooie groene planten. Een bijzondere stijl bereik je door het te combineren met mozaïeksteentjes.

Ook een kleine badkamer kunnen we omtoveren tot een spa. Denk bijvoorbeeld aan een twee-in-één-bad met een douchewand voor ruimtebesparing. En met onder andere spiegels en een doorzichtige douchewand laten we je badkamer bovendien groter ogen!

2# Onderhoudskalender

Waar moet je wanneer aan denken als het op onderhoud aankomt? Een goed overzicht is niet alleen heel handig, het voorkomt ook dat je dingen vergeet.

Lente: Laat op tijd het buitenschilderwerk doen! Dat voorkomt veel ellende. Wij controleren op scheurtjes in het schilderwerk, delen die niet (goed) geverfd zijn en checken meteen de kozijnen op houtrot.

Zomer: Zorg er tijdens de zomermaanden voor dat je je kozijnen en deuren nog eens goed laat controleren op inbraakveiligheid. We kunnen ramen en deuren beveiligen met goed hang- en sluitwerk met een SKG-keurmerk. Zorgeloos op vakantie, wel zo fijn!

Herfst: Hét seizoen voor dak- en dakgoten. Water – al dan niet stilstaand – kan schade aanbrengen op je dak en vuil versnelt het verouderingsproces van dakgoten, of die nu van lood, zink, pvc, aluminium of staal zijn gemaakt. Afvoeren raken bovendien door vuil verstopt, waardoor de goten bij een flinke regenbui overstromen. Geen overbodige luxe om alles even grondig te laten controleren!

Winter:Scheuren en gaten in je gevel? Laat het controleren en repareren! Zeker tijdens de wintermaanden wil je er warmpjes bijzitten en waar mogelijk besparen op stookkosten. Ook binnen-schilderwerk is een prima klus om in de winter uit te laten voeren.

1# Een donkere badkamer

Zwart is weer helemaal terug. Óók in de badkamer! Deze kleur maakt de badkamer chique en creëert bovendien een intieme sfeer. Zwart is niet zomaar zwart; ook deze kleur kent verschillende tinten. Overweeg eens matzwart bijvoorbeeld of kies voor zwarte natuurstenen! Zijn zwarte muren je te veel van het goede? Bekijk dan de mogelijkheden van zwarte accessoires in de badkamer.